Dette er hvad Jens Holm Nielsen sagde på medlemsmødet den 24. april 2008
 

For nylig kunne man i Berlingske Tidene læse, at inflationen i Danmark nu er på det højeste i otte år, og at prispresset ser ud til at tage yderligere til hen over sommeren, hvor inflationen godt kan komme op på 3,5 % eller mere.

Har man ikke over de sidste år haft en lønfremgang på mindst 3 % er man blevet fattigere.

De offentlige pensioner vil til næste år stige med 3 %.

Forbrugerprisindekset er i årets første 3 måneder stegt fra 115,4 til 117,6 en stigning på 1,9 %, og jeg kan oplyse,

at hvis man som IBM’er gik på pension i 1999, vil pensionens købekraft nu være reduceret med 23,3 %, et fald som vil være særdeles mærkbart for de fleste.

I slutningen af november sidste år afholdt IBM en sammenkomst for pensionister, hvor vi fik en mængde informationer om hvor godt det gik for IBM Danmark.

De største problemer man havde, var at man ikke kunne få ansat nye medarbejdere nok; havde man kunne det, ville resultatet for 2007 være blevet ca. 300 mil. kr. bedre, og at man nu havde fået fagforeninger inden for døren, og at det var svært for ledelsen at man nu var nødt til at forhandle løn og arbejdsvilkår.

Jeg fik det indtryk, at det gik så fremragende med salg og indtjening, at man næsten ikke kunne få hænderne ned.

I februar kunne man igen i Berlingske Tidene læse, at IBM havde hævet målsætningen for årets resultat således at man nu forventede en indtjening på 8,20 – 8,30 dollars pr. aktie.

Aktiekursen er på det højeste niveau i mange år, ca. 124, så det går også rigtig godt for IBM på verdensplan.

På baggrund af den stigende inflation, 3,5 % i år, og pensionernes reducerede købekraft, godt 23 % siden 1999, synes jeg at det er på høje tid, at IBM genoptager den regulering af pensionerne, som man stoppede i 1999. Den gode nyhed er, at når man ser på IBM’s forventninger til 2008, bør der være mulighed for det.

Så mit spørgsmål til Lars er ganske enkelt: hvornår og hvordan genoptager IBM reguleringen af pensionerne?

Jeg er sikker på, at alle pensionsfondens medlemmer er meget interesseret i dit svar.

Send e-mail Print denne side Sitemap Anbefal denne side